De geïntegreerde bedrijfssoftware voor de hovenier/groenvoorziener

Nieuws

NIEUW! Standaard mailsjablonen voor losse e-mails vanuit GROEN-Vision

Binnen GROEN-Vision is het mogelijk om teksten op te maken en klaar te zetten voor het versturen van e-mail. Hiervoor wordt dezelfde techniek gebruikt als voor het opstellen van e-mail waarmee offertes en facturen worden verstuurd.


Elke klant is natuurlijk uniek en elk klantcontact persoonlijk, maar toch zit er vaak een duidelijke rode draad in de mailberichten die aan klanten worden gericht. Op basis van die rode draad kunnen verschillende standaard e-mail berichten klaar worden gezet om eenvoudig te versturen.

Hoe gaat dat in zijn werk, zodra het is ingericht:

  • U zoekt degene die de mail moet ontvangen, dat kan een relatie, contactpersoon, klant of leverancier zijn
  • U kiest onder functies voor: E-mail
  • Bij de email info kiest u de gewenste tekst.
  • De tekst wordt meteen getoond en gepersonaliseerd met de %velden om naam en gegevens van de geadresseerde op te halen.

SCREENSHOT - Vision-Backoffice email invoerscherm

Hoe werkt de inrichting:

Voor het inrichten wordt de optie e-mail info gebruikt. Een techniek die al lang aanwezig is om de sjablonen in te stellen voor de e-mail waarmee documenten worden verstuurd. Enige dat afwijkend is, bij het aanmaken van e-mail info voor losse mailberichten, blijft het documenttype leeg.
Voor de uitleg over het instellen en aanmaken van e-mail info kunt u hier terecht:  

Bij e-mail aan een relatie is de opmaak erg belangrijk, het is toch uw visitekaartje. E-mail info kan worden opgemaakt in HTML: de opmaaktaal van internet, en daarmee zijn ook opsommingstekens, onderstreept en vetgedrukt en dergelijke mogelijk. Afbeeldingen zijn ook mogelijk, maar dat is iets bewerkelijker.

De opmaak van de mail wordt niet gedaan in Vision. De makkelijkste oplossing is vaak om de opmaak in een nieuw bericht in uw mailprogramma te doen. Kopieer vervolgens de inhoud van dat bericht in het tabblad Email tekst HTML en de opmaak gaat mee. Daarna hoeft u alleen nog de %tekens in te vullen om de gegevens van de geadresseerde automatisch in te vullen.

SCREENSHOT email info - tabblad email tekst html

Let op:
deze werkwijze werkt om rechtstreeks een e-mail te versturen en is niet bedoeld om verslagen mee te versturen. Beschikt u over de verslagenmodule, dan wordt het verstuurde mailbericht een verslag.

Stel uw vraag Terug naar nieuwsoverzicht... >

BLIJF GEMAKKELIJK OP DE HOOGTE EN MIS NIETS

DIGITALE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in en blijf gemakkelijk op de hoogte.

KENNISMAKINGSSESSIES

Download het overzicht. Bijeenkomsten door het gehele land.

DIRECT CONTACT

Direct contact